Ansa%20016.jpg     Ajattelin esitellä teille koirani, kerrynterrierin. Slievemish Witch of Wicklow FI & SE & EE MVA. Vielä yksi kotimaan cacib puuttuu kansaivälisen muotovalion tittelistä hällä.

Miulla on kerryjä ollut lähemmäs parikymmentä vuotta. Kaikkien kanssa olen käynyt näyttelyissä hyvällä menestyksellä. Ja itselleni näyttelyt ovat kiva harrastus, jossa näyttelyttämisen ohessa tapaan ystäviä ja saa myös uusia tuttavuuksia vuosien kuluessa. Samalla saan observoida muitakin rotuja ja etenkin pidän tärkeänä oman silmän kehittämistä eri rotujen suhteen. Haluan nähdä rakenteet ja liikkeet ja sitä kautta oppia lisää. Seuraan myös aktiivisesti etenkin FCI 3 ryhmää siis terrierejä. Näyttelytuloksia seuraan netistä paljon ja jalostustietojärjestelmää tutkin useita kertoja viikossa. Kun näen mielenkiintoisen koiran kehässä niin kotona tulee sitten katsottua sieltä jalostustietojärjestelmästä. Kehoitankin kaikkia hyvödyntämään tuota tietojärjestelmää sillä sieltä selviää todella paljon asioita rodusta kuin rodusta ja näkee aktiiviset kasvattajat sekä heidän kasvatit ja terveystilanteet. Hyvä apuväline moneen asiaan, esim. kun mietit uutta rotua niin tätä kannattaa hyödyntää rotuyhdistysten sivujen lisäksi ehdottomasti!

Ansa on nyt 4 vuotias ja varsin miellyttävä koira kotona ja arjen touhuissa. Itselleni turkki on iso ja tärkeä juttu. Joten tykkään puhtaasta ja trimmatusta koirasta. Mieluusti siis pesen ja föönaan suht usein ja trimmaan tarvittaessa sitten. Kasvattaja tekee näyttelytrimmit ja itse keskityn kotitrimmeihin. Lisäksi olemme tänä keväänä aloittanee rauniokoira harrastuksen. En ole tavoitteellinen tässä lajissa vaan menen koiran ehdoilla. Tärkeintä on, että kerryni nauttii tekemisestä ja näen sen innostuksen kun treeneihin lähdetään.

 

Rannalla%201012.jpg

 

Tässä kuvassa ollaan viime kesänä uimareissulla. Ansa rakastaa uimista ja minä myös. Enkä siis pääse yksinään uimaan ikinä vaan aina on "hengenpelastaja" mukana.

Rannalla%201030.jpg

Uimarannalla pitää aina hieman päivystää etenkin jos on enemmän porukkaa matkassa. Koskaa ei tiedä,  jos joku vaikka tarvitsee pelastusta!

Uimakelejä siis odottelemme nytkin. Saunasta ollaan jo kerran käyty uimassa, Juhannuksena tietty. Ansa myös saunoo ja istuu ylälauteella, vettä on tarjolla koko ajan kuupasta. Ja Juhannuksena kun vihdoin itseni niin piti Ansakin vihtoa, tyytyväinen urina vaan kuului kun vähän vihdoin häntä!