Nyt olikin sitten vuorossa gastroskopia eli suun kautta houtsuolen alkupään tähystys. Sen kummempia esivalmisteluita ei ollut kotosalla kuin 6 tuntia syömättä ennen tutkimusta. Pikkusisko lähti matkaan, koska halusin kunnon esilääkityksen.

Mulla on ohuet ja huonot suonet muutenkin joten kanylointi ei tälläkään kertaa onnistunut vasta kuin kolmannella kerralla. Esilääkkeinä oli kanyylin kautta laitettu jotakin mikä vei kyllä melko tehokkaasti tunnon ja tajunnan. Juuri ja juuri pysyin hereillä tuon ajan. Suuhun suihkuttivat kanssa puuduttavaa suihketta. Sinällään tuo operaatio ei kestänyt kaikkinensa kuin puolisen tuntia. Sen jälkeen kaksi hoitajaa taluttivat minut toiseen huoneeseen lepäämään. Siellä sitten nukahdinkin samoin tein puoleksi tunniksi. Sen jälkeen olikin pakko päästä syömään aamupala ja kotiin nukkumaan.

Kotona uni maistuikin sitten reippaat neljä tuntia. Tänä aamuna heräsin sitten karmaisevan migreenin kera. Saattaa olla että nuo esilääkkeet hieman vaikuttivat asiaan. Migreenilääkkeet vaan naamaan ja pari tuntia unta lisää.

Melko uskaliaasti tänään läksi vielä katsastamaan autovanhuksen ja menikin kerralla läpi. Huomenna ois suunnattava töihin pariksi päivää. Olen ollut sairaslomalla viikon verran näiden vatsakramppien takia. Saas nähdä mitä tapahtuu kun pian pitäisi laskea kortisoni annosta. Toivottavasti kivut eivät pahenisi taas.

Vielä on edessä kapselikamerakuvaus. Kapselikamera on aika iso, tämäkin pelottaa aika paljon. Se pitäisi sujuvasti niellä veden kanssa. Mulla on muutenkin vaikeaa niellä kaikkia lääkkeitä aamuisin. Aamulla menee 9 eri tablettia/kapselia. Joudun syömään lääkkeiden lisäksi magnesiumia, D-vitamiinia, kalsiumia sekä polvilääkkeet ja kortisonit. Tuo magnesium on hankalin vaikka ei olekaan kamalan iso. Mutta on hieman tahmea ja siksi on vaikea niellä sitä.

Tässä taudissa ei aina kaikki tarpeellinen imeydy suolistosta, joten osa pitää ottaa tabletteina. Itse saan sitten piikkinä B-vitamiinin aina kolmen kuuakuden välein. Sen puute aiheutti valtavaa väsymystä ja aloin olla jo melkoinen riski itselleni ennenkaikkea mutta myös muillekin liikenteessä. Muistan kuinka vaan itkin väsymystä ja nukahtelin milloin mihinkin. Tuo D-vitamiinin puutos aiheutti massiivisen hiustenlähdön ja hampaiden reikiintymisen. Nykyään ei enää hiuksia lähde ja uusiakin on ruvennut kasvamaan runsaasti.

Kortisoni taas on turvottanut kuukaudessa 5 kiloa. Tämä ei tietysti ole mikään mukava asia. Mutta ehkä niistä päästään eroon jos pääsen kortisonista eroon.